Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rozalinda torta

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 7 tojásfehérje
  • fél citrom leve
  • 35 dkg cukor
  • A krémhez:
  • 7 tojássárgája
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál főzött kávé
  • 2 szelet csokoládé
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg darált mogyoró

Elkészítés

Elkészítés: Először a krémet készítjük el: 7 tojássárgáját kikeverünk 3 evőkanál cukorral, 2 evőkanál kakaóporral, 3 evőkanál főzött kávéval és 2 szelet olvasztott csokoládéval, majd vízgőz fölött -folyamatosan keverve - besűrítjük. Hagyjuk kihűlni. Amikor teljesen kihűlt, akkor összekeverjük 20 dkg vajjal, amit előzőleg habosra kevertünk 10 dkg darált pörkölt mogyoróval.

A *tészta* a macaront rendszeresen sütőknek gyerekjáték lesz. A 7 tojásfehérjét fél citrom levével és 35 dkg cukorral gőz fölött keményre verjük. Ezt a műveletet meg lehet spórolni úgy, hogy a 35 dkg cukorból néhány evőkanál vízzel sűrű szirupot főzünk, és a már majdnem kemény tojáshabba belecsurgatjuk, hűlésig verjük. Ha készen van ez a habcsók-alap, akkor tepsi hátán, vajazott, lisztezett sütőpapíron 3 lapot sütünk belőle, bár sokkal inkább szárítjuk 60-70 fokon, mint sütjük.

Ha minden kész, betöltjük a krémmel a lapokat, és kívülről is bevonjuk vele a tortát. Én a tetejét megszórtam még duvára vágott mogyoróval.

Megjegyzés

Apai nagymamám receptje, de senki nem tudta soha olyanra csinálni, mint ő. - Kismacs01

Ezek is érdekelhetnek

Friss