Elkészítés: Először a krémet készítjük el: 7 tojássárgáját kikeverünk 3 evőkanál cukorral, 2 evőkanál kakaóporral, 3 evőkanál főzött kávéval és 2 szelet olvasztott csokoládéval, majd vízgőz fölött -folyamatosan keverve - besűrítjük. Hagyjuk kihűlni. Amikor teljesen kihűlt, akkor összekeverjük 20 dkg vajjal, amit előzőleg habosra kevertünk 10 dkg darált pörkölt mogyoróval.
A *tészta* a macaront rendszeresen sütőknek gyerekjáték lesz. A 7 tojásfehérjét fél citrom levével és 35 dkg cukorral gőz fölött keményre verjük. Ezt a műveletet meg lehet spórolni úgy, hogy a 35 dkg cukorból néhány evőkanál vízzel sűrű szirupot főzünk, és a már majdnem kemény tojáshabba belecsurgatjuk, hűlésig verjük. Ha készen van ez a habcsók-alap, akkor tepsi hátán, vajazott, lisztezett sütőpapíron 3 lapot sütünk belőle, bár sokkal inkább szárítjuk 60-70 fokon, mint sütjük.
Ha minden kész, betöltjük a krémmel a lapokat, és kívülről is bevonjuk vele a tortát. Én a tetejét megszórtam még duvára vágott mogyoróval.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre