Elkészítés: Egy jóképű fazékban héjában megfőzzük a burgonyát, és még langyosan meghámozzuk. Háztartási reszelőnk legöregebb lyukán lereszeljük, és megsózzuk. Hagyjuk megdermedni.
Kedvenc teflonunkban felizzítjuk a vajat, és a masszából lepénykéket formázva, falapáttal kissé lenyomkodva, egyszer fordítva, lassú tűzön aranybarnára sütjük.
A kész rösztik tetejére szalonnaszeleteket helyezünk, lefedjük a sajtszeletekkel, és forró sütőben addig sütjük, míg az emmentáli megolvad a tetején.
Hintsük meg finomra vágott petrezselyemzölddel, és tálaljuk azon melegében, pár korsó keményhabú sör kíséretében.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre