Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Röszti gazdagon

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Egy jóképű fazékban héjában megfőzzük a burgonyát, és még langyosan meghámozzuk. Háztartási reszelőnk legöregebb lyukán lereszeljük, és megsózzuk. Hagyjuk megdermedni.

Kedvenc teflonunkban felizzítjuk a vajat, és a masszából lepénykéket formázva, falapáttal kissé lenyomkodva, egyszer fordítva, lassú tűzön aranybarnára sütjük.

A kész rösztik tetejére szalonnaszeleteket helyezünk, lefedjük a sajtszeletekkel, és forró sütőben addig sütjük, míg az emmentáli megolvad a tetején.

Hintsük meg finomra vágott petrezselyemzölddel, és tálaljuk azon melegében, pár korsó keményhabú sör kíséretében.

Ezek is érdekelhetnek