Elkészítés: A húst kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk, és bepácoljuk előző nap.
A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, áttörtjük. A céklát megfőzzük, ha puha, hideg vízzel lehűtjük, megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, és botmixerrel pürésítjük. Az áttört krumplit, a céklapürét, a vajat, a forró tejet, sót, szerecsendiót összekeverjük. Lefedjük.
A kelbimbót sós vízben megfőzzük, leszűrjük és kevés olajon zsemlemorzsával és szezámmaggal egy kicsit megforgatjuk.
A rostonsütőt felforrósítjuk, a hússzeleteket rátesszük, már nem mozgatjuk, 3-4 percig sütjük mindkét oldalát. Megfordítás után meleg vízzel telt lábast használunk nehezéknek.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre