Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Roston sült csirkemell szőlővel

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott és szárazra törölt csirkemellfilét felszeleteljük, megsózzuk, megborsozzuk, megkenjük olajjal, és legalább 1 órát pácoljuk.
  2. Forró serpenyőben kissé megkaramellizáljuk a mézet, majd felöntjük a forró alaplével és a borral. Amikor felforrt, hozzáadjuk a leszemezett szőlőt, 1-2 percig főzzük, majd kiszedjük és melegen tartjuk.
  3. A visszamaradt lébe tesszük a vaj felét, és lassú forralással besűrítjük. Hozzáadjuk a maradék vajat, és összeforraljuk a szőlőval.
  4. A roston sütéshez felforrósítjuk a grillezőt, majd az olajozott húsok mindkét oldalát pirosra sütjük. Burgonyapürével vagy vajas tört burgonyával tálaljuk rárakva a szőlőszemeket. A húsokat meglocsoljuk a mártással. 

Megjegyzés

Egyszerre édes és gyümölcsös, sőt egészséges a felhasznált alapanyagoktól. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss