Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Roston sült csirkemell szőlővel

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • őrölt bors
  • olívaolaj
  • 3 ek virágméz
  • 1/2 dl húslevesalaplé
  • 1/2 dl vörösbor
  • 50 dkg szőlő
  • 1,5 ek vaj

Elkészítés

    1. A megmosott és szárazra törölt csirkemellfilét felszeleteljük, megsózzuk, megborsozzuk, megkenjük olajjal, és legalább 1 órát pácoljuk.
    2. Forró serpenyőben kissé megkaramellizáljuk a mézet, majd felöntjük a forró alaplével és a borral. Amikor felforrt, hozzáadjuk a leszemezett szőlőt, 1-2 percig főzzük, majd kiszedjük és melegen tartjuk.
    3. A visszamaradt lébe tesszük a vaj felét, és lassú forralással besűrítjük. Hozzáadjuk a maradék vajat, és összeforraljuk a szőlőval.
    4. A roston sütéshez felforrósítjuk a grillezőt, majd az olajozott húsok mindkét oldalát pirosra sütjük. Burgonyapürével vagy vajas tört burgonyával tálaljuk rárakva a szőlőszemeket. A húsokat meglocsoljuk a mártással. 

Megjegyzés

Egyszerre édes és gyümölcsös, sőt egészséges a felhasznált alapanyagoktól.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin