Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Roston sült csirkemell vegyes salátával

75 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A csirkéhez:
  • 75 dkg csirkemellfilé
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • 1 kávéskanál színes bors (durvára darált)
  • 1/2 dl szójaszósz
  • 2 gerezd fokhagyma reszelve
  • 1 cm friss gyömbér reszelve
  • A vegyes salátához:
  • 1 db kígyóuborka
  • 4 db paradicsom
  • 2 db paprika
  • 3 szál újhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só ízlés szerint
  • 1 kávéskanál oregánó
  • 3 kávéskanál cukor
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 3 evőkanál ecet

Elkészítés

  1. A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, elfelezzük, és olívaolaj, só, reszelt fokhagyma, reszelt gyömbér és szójaszósz keverékéből készített pácba tesszük 1 órára. Lefedjük és hűtőbe tesszük.
  2. A salátához az uborkát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, a paradicsomot és a paprikát is, az újhagymát felkarikázzuk. Az egészet egy tálba öntjük, megsózzuk, és állni hagyjuk. Fél óra múlva leöntjük rólaa levét, ésmeglocsoljuk olívaolajjal és balzsamecettel, végül ecetes- cukros salátalevet öntünk rá, ésmeghintjük oregánóval.
  3. A rostsütőre nagyon kevés olajat kenünk, és a hússzeleteket magas hőmérsékleten, nem mozgatva, csak megfordítva, mindkét oldalát megsütjük.
  4. A salátával és kukoricatócsnival tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss