Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Roston sült csirke padlizsánsalátával

default user icon

Hozzávalók

  • 4 db csirkecombfilé
  • 2 ek olíva olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db csili paprika
  • 1 db citrom
  • 1 csipet római kömény
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • frissen őrölt bors
  • 1 ek oliva olaj
  • 2 db közepes méretű padlizsán
  • 2-3 ek olíva olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl görög joghurt
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • menta levél
  • bors

Elkészítés

    1. A csirkecombfilék  pácához az olívaolaj at egy tálban összekeverjük az apróra vágott fokhagymával és csilivel. Egy fél citrom héját belereszeljük, és 1 evőkanálnyi citromlevet is facsarunk bele, majd hozzáadjuk a római köményt, a szerecsendiót és frissen őrölt borsot. Fontos, hogy a pácot ne sózzuk! A combfiléket jól átforgatjuk a páccal, folpackkal lefedjük és pár órára a hűtőbe tesszük.
    2. Amíg a csirke pácolódik, elkészítjük a padlizsánt. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a padlizsánokat megmossuk és 1x1 centis kockákra vágjuk.
    3. Egy tepsibe sütűpapírt terítünk. A padlizsánkockákat elterítjük. Olívaolaj jal meglocsoljuk, sózzuk és borsozzuk, majd az előmelegített sütűbe tesszük, és kb. 20 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Ha megsült, félretesszük.
    4. A joghurtos öntethez a fokhagymát és fél citrom héját egy tálba reszeljük. A citrom levét is belefacsarjuk, sózzuk, borsozzuk, a joghurtot belekeverjük. A petrezselymet és mentát összeaprítjuk, és a joghurtos öntethez keverjük.
    5. A csirkecombok sütéséhez egy tapadásmentes serpenyőt melegítünk (persze ez lehet egy tárcsa vagy faszenes grill is). A forró serpenyőbe helyezzük a bepácolt combfiléket. És sütés közben meg-megsózva, mindkét oldalát szép aranybarnára sütjük - kb. 6 perc - majd egy tányérra szedjük, és egy pár pecig állni hagyjuk.
    6. Amíg a csirke pihen, a joghurtos padlizsánsalátát tányérra halmozzuk, erre helyezzük a sült csirkecombokat. Friss zöldfűszerekkel és a csirke kisült szaftjával tálaljuk.

    NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin