Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rösti

MME MME
2 5/5
15 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A krumplit meghámozzuk, durva reszelőn lereszeljük. Egy nagy serpenyőben kevés olajat felforrósítunk, majd belerakjuk a megsózott, esetleg megborsozott krumplit, kicsit lelapítjuk. Amikor az alja aranybarnára sült, egy tányér segítségével megfordítjuk, és megsütjük a másik oldalát is.
Variációk: pirított hagymával vagy húsos szalonnával gazdagítjuk.

Megjegyzés

A közhiedelemmel ellentétben az étel nevét rőstinek kell ejteni, félhosszú ő-vel és s-sel (nem sz-szel). A tócsnitól az különbözteti meg, hogy ebbe nem rakunk kötőanyagot (liszt, tojás és hasonlók). - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss