Rösti

default user icon
2 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 75 dkg (előző napról megmaradt) héjában főtt krumpli
  • olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A krumplit meghámozzuk, durva reszelőn lereszeljük. Egy nagy serpenyőben kevés olajat felforrósítunk, majd belerakjuk a megsózott, esetleg megborsozott krumplit, kicsit lelapítjuk. Amikor az alja aranybarnára sült, egy tányér segítségével megfordítjuk, és megsütjük a másik oldalát is.
    Variációk: pirított hagymával vagy húsos szalonnával gazdagítjuk.

Megjegyzés

A közhiedelemmel ellentétben az étel nevét rőstinek kell ejteni, félhosszú ő-vel és s-sel (nem sz-szel). A tócsnitól az különbözteti meg, hogy ebbe nem rakunk kötőanyagot (liszt, tojás és hasonlók).

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

sulyok zsuzsanna 6 évvel ezelőtt
A \"svájci rösti\" lényege:HÉJÁBAN FŐTT, egy, vagy akár több napos krumpli, lereszelve (itteni reszelők \"alma\" vagyis legnagyobbik lukán). Aztán, ahogy, a receptíró is közli: kevés olajon, különböző (pl. szerencsendió, stb.) ízesítéssel és egyéb \"gazdagításokkal\" serpenyőben pirosra sütni. A nyersen, (általában a reszelő legkisebb oldalán) lereszelt krumpliból készült ételek: beré, tócsni, lapcsánka stb., szintén sokféleképpen \"hasznosítható\", és nagyon finom ételek, de semmiképpen nem \"röstik\"......bocs.
Szilvia 11 évvel ezelőtt
Ezt ugy ismerem, hogy nyers krumplit kell lereszelni, ugy sutni. Lehet bele reszelt zoldseget is tenni (sargarepa, feherrepa, hagymak...stb.). So, bors, onmagaban is jo, de koretnek is.

Hasonló Receptek

Magazin