Elkészítés: A burgonyákat megpucoljuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, sózzuk.
Egy magas falú serpenyőbe kevés olajat teszünk, majd belehelyezzük az alaposan kinyomkodott reszelt krumpli felét kb. 3-4 cm vastagságban. Erre kerül rá a bors, a petrezselyem, a kolbászkarikák és a sajt. Majd a kinyomkodott krumpli másik felét is rátesszük, lelapogatjuk, enyhén tömörítjük. Fedő alatt fél lángon sütjük.
Ha már a teteje kellőképpen megfőtt, akkor az alja valószínűleg már megpirult. Egy lapos fedővel óvatosan megfordítjuk, és visszacsúsztatjuk a serpenyőbe, a másik felét is pirosra pirítjuk.
Önmagában tálaljuk!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre