Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rostélyos paprikamártással

MME MME
4/5
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1/2 csokor vegyes fűszernövény (például turbolya, petrezselyem, kakukkfű, szurokfű, bazsalikom, csombor vagy metélőhagyma)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál morzsolt majoránna
  • 2 dl olaj
  • 2 evőkanál csípős mustár
  • 2 evőkanál fehérborecet
  • 4 kicsontozott rostélyos (egyenként kb. 50–60 dkg)
  • A paprikamártáshoz:
  • 1–1 piros és zöld húsú paprika
  • 2 szál újhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 20 dkg szemes kukorica (konzerv)
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 2 evőkanál vörösborecet
  • 2 evőkanál cukor

Elkészítés

Előkészítés: A fűszernövényeket szárastól megmossuk, lecsöpögtetjük, és apróra felvagdaljuk. A fokhagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. A friss zöldfűszereket, a majoránnát, a fokhagymát az olajjal, a mustárral és ecettel összekeverjük. Borssal ízesítjük. A húst meghintjük a marináddal, és lefedve 1–2 napra a hűtőszekrénybe tesszük.

Elkészítés: A marinádot késsel lekaparjuk a húsról. A hússzeleteket a forró grillrostélyra fektetjük, és minden oldalukról ízlés szerint kb. 8 percig sütjük. Csak sütés utána sózzuk meg kissé. A paprikákat megtisztítjuk, négyfelé vágjuk, kicsumázzuk, és apró kockákra daraboljuk. Az újhagymát megmossuk és felvagdaljuk. Felforrósítjuk az olajat, és a paprikát a zöldfűszerekkel megpároljuk benne. Belekeverjük a kukoricát, a paradicsompürét, az ecetet, a cukrot, és sóval, borssal fűszerezzük. Némi víz hozzáadásával néhányszor felforraljuk. A mártásos tálba öntjük, lefedjük és lehűtjük.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: 1-2 nap múlva
1 adag: 481 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss