Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rostélyos gombás szósszal

MME MME
75 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A hússueletek széleit bevagdossuk, sóval, borssal megszórjuk, lisztbe forgatjuk, azután mindkét oldalukat olajban elősütjük.

A húsokat lábasba szedjük, finomra vágott hagymát zsírban megpirítunk, majd felöntjük húslevessel, és kiforraljuk. Utána a rostélyosokra öntjük, és fedő alatt, mérsékelt tűzön megpároljuk.

Közben a megmosott, szeletekre vágott gombát kevés olajon lepirítjuk, őrölt borssal, vágott petrezselyemzölddel fűszerezzük, és a húshoz adjuk.

A rostélyos szeleteket kiszedjük, tálalásig melegen tartjuk. A levét megkóstoljuk, szükség szerint utóízesítjük, majd lisztes habarással besűrítjük és kiforraljuk.

Párolt rizzsel kínáljuk a rostélyost, tetején a gombás öntettel.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss