Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rostélyos Brumibaby-módra

MME MME
2 4/5
120 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A rostélyost már a hentessel vékonyra szeleteltetjük, a széleit bevagdossuk, a szeleteket jól kiverjük és megsózzuk. Vékonyan lisztbe mártogatjuk, majd kevés olajon mindkét oldalon hirtelen megsütjük.
Egy lábasban kiolvasztjuk a kockára vágott füstölt szalonnát, beletesszük a kockára aprított hagymát és a vöröshagymát. Pirospaprikával és köménymaggal meghintjük, kevés vízzel felengedjük, majd egyet forralunk rajta.
A hússzeleteket római tálba tesszük, ráöntjük a fenti alapot, és a sütőben sütjük tovább.
Ezután a répát és a gyökeret meghámozzuk, majd vékony csíkokra vágjuk, a húshoz tesszük, óvatosan a hússzeletek közé keverve. Kb. fél órával a sütés kezdete után ellenőrizzük, mennyi folyadék párolgott el, s azt száraz vörösborral pótoljuk. Ezt követően, valahányszor elfőtte a levét, már csak vörösbort öntünk hozzá.
Amikor a hús puha (ez a marha korától függően nagyon különböző lehet), a gombát nem túl vékony szeletekre vágva hozzáadjuk. Együtt már csak kb. 10 percig párolódhatnak!

Megjegyzés

Köretnek nagyon finom a galuska egy kevés juhtúróval összekeverve, a burgonyafánk, a krokett vagy a zsemlegombóc, esetleg a krumplipüré. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss