Keress receptre vagy hozzávalóra

Roppanós-krémes brownie

3 5/5

Hozzávalók

  • 25 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 4 db tojás
  • 20-30 dkg cukor
  • 14 dkg liszt

Elkészítés

    1. A csokit összetörjük és a felkockázott vajjal együtt egy tálkába tesszük, majd vízgőz fölött megolvasszuk. 
    2. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt csokival összekeverjük. Végezetül a lisztet is beleszitáljuk. A masszát egy kisebb, olajjal vagy vajjal kikent tepsibe öntjük.
    3. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percet sütjük. Akkor jó, ha a teteje már kezd megkérgesedni, de ha megnyomjuk, belül még teljesen puha.

    EGYSZERŰ KEVERT BROWNIE >>> 

Megjegyzés

Fontos, hogy ne tortabevonó csokiból dolgozzunk, hanem olyat válasszunk, ami megevésre is érdemes lenne.

Ritkán kerül a konyhámban valami pár héten belül újra a repertoárra. Ez a csokoládés brownie az elmúlt hónapban harmadszorra, és attól félek, tartani fogja ezt a gyakoriságot! Hogy miért? Mert abszolút tökéletes: a teteje roppanós, belül csupa krém.

Fanni23
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Fanni23 2 évvel ezelőtt
Én egy kerámia tálat használtam, aminek a nagysága egy átlagos serpenyőhöz hasonlít. Magassága 2-3 cm.
mamokam 4 évvel ezelőtt
Kedves Fanni23! Ehhez a mennyiséghez mekkora tepsit használtál, hiszen a tepsi nagyságától függ a sütési idő is, amit nagyon be kell tartani. Ha kisebb tepsit használunk, magasabb lesz a süti és akkor meg már nem elég az általad előírt sütési időtartam Előre is köszönöm a segítséget.
Zsofika0 4 évvel ezelőtt
Megcsináltam! Nagyon finom!

Hasonló Receptek