Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ropogós vitaminbombák

Ahogyan egyre többet süt a nap, mi is többet vagyunk a friss levegőn. Aki kertes házban lakik, ilyenkor felfedezheti, hogyan élednek újra a virágok, a fák. A rügyes ágakon pedig már dalolásznak a bátrabb madarak. Te sem bírsz magaddal, sokat futkározol - aztán persze farkaséhesen kukkantasz be a konyhába: van valami ropogtatnivaló?

A következő saláták nemcsak finomak és ropogósak, de telis-tele vannak vitaminokkal is! És milyen egyszerű elkészíteni őket...!

Fontos! Ha szeretnéd elkészíteni az alábbi majszolnivalókat, de még nem vághatsz késsel vagy nem tudod kezelni a turmixgépet, kérdd meg anyát, hogy segítsen az előkészületekben!


 

Citromos-mézes sárgarépasaláta

Hozzávalók:
  50 dkg sárgarépa
  1 evőkanál méz
  1 egész citrom leve

Elkészítés: A répát megtisztítjuk és lereszeljük, a mézzel és a citromlével összekeverjük, és máris fogyasztható.


 

 
Lilahagymás almasaláta

Hozzávalók:
  80 dkg alma
  20 dkg lilahagyma
  5 cl citromlé
  5 cl olívaolaj
  0,5 dkg só
  0,5 dkg porcukor
  késhegynyi fehérbors

Elkészítés: Az almát és a lilahagymát szeletekre vágjuk. Az olajat, a citromlevet, a sót, a cukrot és a borsot összekeverjük, majd az almára és a lilahagymára öntjük, végül összeforgatjuk.

Tipp:
Az almát tegyük citromos vízbe tisztításkor, hogy ne legyen barna!


 

Joghurtos-sajtos saláta

Hozzávalók:
  1 közepes kígyóuborka
  3 paradicsom
  1 szál póréhagyma
  10 dkg trappista
  5 dkg füstölt sajt
  10 dkg sonka (ízlés szerinti)
  2 kis pohár natúr joghurt
  1 csokor snidling
  1 gerezd fokhagyma
  oregánó
  só

Elkészítés: A joghurtokat salátás tálban a fűszerekkel összekeverjük. Feldaraboljuk a zöldségeket és a sajtot, aztán a joghurtos öntetbe keverjük. Pár órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek, aztán már ehetjük is.



Túrósaláta

Hozzávalók:
  25 dkg túró
  1 kis pohár tejföl
  só
 paradicsom, uborka, hagyma, paprika, és mindenféle zöldség, amit szeretsz
+ ha van: sajt, párizsi

Elkészítés: Az egésznek az alapja a sós tejfölös túró. Ebbe beletesszük az apró kockákra vágott zöldségeket. A sajt és a párizsi már csak „hab a tortán”.


Reteksaláta egyszerűen

Hozzávalók:
  1 csokor retek
  1 pohár tejföl vagy krémes joghurt
  pici só

Elkészítés: A retket nagyon apróra kockázzuk, enyhén sózzuk, és a tejföllel felöntjük. Hűtőben fél óráig pihentetjük.

Tipp: Fontos, hogy egészen picire aprítsuk a retket, de ne reszeljük, úgy más lesz az állaga. A sózással legyünk óvatosak, inkább utána pótoljuk, ha szükséges.



Laktató almasaláta

Hozzávalók:
  alma
  reszelt vagy kis kockákra vágott trappista sajt
  tejföl
  majonéz
  kis mustár
  só
  bors

 

Elkészítés: Az almát kis kockákra vágjuk. A tejfölből, majonézből, mustárból, sóból, borsból tartármártást készítünk, majd beleforgatjuk a sajtot és az almát.

 

Céklasaláta nyersen

Hozzávalók:
  cékla
  só
  hagyma
  pici ecet
  esetleg köménymag
  friss torma

Elkészítés: A céklát meghámozzuk, turmixgépbe tesszük (anyával együtt csináld) az összes hozzávalóval együtt, és összeaprítjuk.

Ezek is érdekelhetnek