Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ropogósra sült csirkecomb fűszeres krumplival

default user icon

Hozzávalók

  • 6-8 db csirkecomb
  • 6 ek vaj
  • 1 tk pirospaprika
  • 1/2 tk rozmaring
  • bors
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 2 fej lilahagyma
  • A krumplihoz:
  • 50 dkg krumpli
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 1 ek só
  • 1/2 tk bors
  • 1 tk pirospaprika
  • 1/2 tk rozmaring

Elkészítés

    1. A csirkecombokat megtisztítjuk, leitatjuk róla a nedvességet, majd bedörzsöljük a sóval.
    2. A 4 ek vajat egy tálkában megolvasztjuk, elkeverjük benne a pirospaprikát, a rozmaringot, ízlés szerint a borsot és 2 gerezd zúzott fokhagymát. A páccal bekenjük a csirkecombokat, ami megmaradt azt ráöntjük és lefedve minimum 2 órára a hűtőbe tesszük. 
    3. Egy serpenyőben felforrósítjuk a maradék vajat, belehelyezzük a combokat és mindkét oldalát 5-5 percig pirítjuk, majd kiszedjük.
    4. A krumplit megmossuk, a héját átdörzsöljük, tetszés szerint felvágjuk, vagy karikára, vagy hasábokra. Az olajat összekeverjük a sóval, borssal, pirospaprikával és a rozmaringgal, ráöntjük a krumplira és szépen összeforgatjuk. 
    5. A combokat egy tűzálló edénybe helyezzük, meglocsoljuk a vajjal. Közé tesszük a fokhagyma gerezdeket, a cikkekre vágott lilahagymát és a krumplit és fóliával lefedjük. 180 fokra előmelegített sütőben egy órán át pároljuk, majd a fóliát levéve 200 fokon 20 percig pirítjuk.

    OMLÓS ÉS SZAFTOS CSIRKECOMB: 15 ELLENÁLLHATATLAN RECEPT >>>

    13 TEPSIS CSIRKE VACSORÁRA - GYORS ÉS EGYSZERŰ RECEPTEK >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin