Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ropogósra sült csirke

5/5

Hozzávalók

  • 1 db csirke (kb. 1,30 kg)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1/2 db citrom
  • 5 dkg vaj
  • fehérbors (őrölt)
  • 1 dl fehérbor

Elkészítés

    1. A csirkét megmossuk, majd alaposan lecsepegtetjük, papírtörlővel szárazra töröljük a bőrét. A belsejét sózzuk, borsozzuk, majd belehelyezzük a félbevágott, közepes méretű vöröshagymát és a citromot. Ezután a két lábát összekötjük, hogy sütés közben ne tudjon szétterülni a tepsiben.
    2. A puha vajat összekeverjük a sóval és az őrölt borssal (mivel kívülről nem lett besózva a csirke, így ne sajnáljuk ki a vajból a sót, mert különben sótlan lesz a csirke sütés után). Ezután a fűszerezett vajjal körös-körül jól bekenegetjük a csirke bőrét.
    3. Egy tepsire rácsot teszünk rá. A rácsra helyezzük az előkészített csirkét, majd aláöntjük a fehérbort, és beleszeleteljük a fokhagymát (ha öreg a fokhagyma, akkor egészben, pucolás nélkül helyezzük a tepsibe a gerezdeket, ha új, megpucolva és szeletelve tegyük a csirke mellé).
    4. Ezután alufóliával lefedjük a tepsit, és előmelegített sütőbe helyezzük. 160 fokon 45 perc alatt puhára pároljuk.
    5. Végül levesszük az alufóliát, majd visszahelyezzük a tepsit 200 fokos sütőbe, és szép pirosra sütjük a csirkét (közben nem kell locsolgatni, mert így is szép piros és ropogós lesz a bőre).
    6. Tálaláskor ízlés szerint kínálhatunk hozzá, rizst, krumplipürét vagy éppen sült krumplit és savanyúságot.

    Kakukkfüves ropogós sült csirke  

    Fűszervajas sült csirke  

    Roston sült csirke padlizsánsalátával 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin