Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ropogósra sült császárhús almapürével

MME MME
120 perc
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst mossuk meg, töröljük szárazra. Vágjuk kisebb darabokra, a bőrös oldalát irdaljuk be. Dörzsöljük be a húsdarabokat sóval és borssal. A vaj felét keverjük ki a meghámozott és összezúzott fokhagymával, majd dörzsöljük be vele a hús bőrös oldalát.
  2. Tegyük a húsdarabokat bőrös oldalukkal felfelé tepsibe, öntsük mellé az almalevet, majd 220 fokon süssük 30 percig. Ezután süssük további 40-60 perc alatt puhára. Közben locsolgassuk az almalével, és a keletkező pecsenyelével.
  3. A megmosott almát hámozzuk meg, magozzuk ki, a húsát kockázzuk fel, majd pároljuk meg a megmaradt felforrósított vajon. A zsályaleveleket pirítsuk ropogósra a felforrósított olívaolajon. Tálaljuk a császárhúst az almapürével és a sült zsályával. Burgonyapüré illik hozzá.

    SZŰZPECSENYE, KARAJ, TARJA, OLDALAS: A LEGJOBB ÉTELEK SERTÉSHÚSBÓL >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss