Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ropogós zöldséglepény

MME MME
5/5
45 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A cukkinit és a sárgarépát megtisztítjuk, a burgonyát meghámozzuk, mindhárom zöldséget durvára lereszeljük. A vöröshagymát és a fokhagymát apró kockára vágjuk.

A lereszelt zöldségeket összekeverjük a vörös- és fokhagymával, majd a felvert tojásokkal, a liszttel, sózzuk, borsozzuk.

Teflonserpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a masszából egymás után kb. 20 lepényt sütünk. A serpenyőből kivéve a felesleges zsiradékot konyhai papírtörlővel felitatjuk, és a lepényeket tálalásig melegen tartjuk.

A túrót áttörjük és simára keverjük a tejföllel. Sóval, borssal és apróra vágott metélőhagymával ízesítjük.

A túrókrémet a meleg zöldséglepényekhez kínáljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss