Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ropogós töltött burgonya

45 perc
egyszerű
átlagos
16 adag
Hozzávalók
  • 8 db közepes burgonya
  • 1 szál zöldhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 10 dkg szeletelt paprikás szalámi
  • frissen őrölt bors
  • 4 dl olaj

Elkészítés

  1. A megmosott burgonyát héjastul megfőzzük, majd meghámozzuk. 
  2. Hosszában félbeszeljük a krumpliszemeket, evőkanállal kikanalazzuk a belsejüket, felaprítjuk azt, és tálba szórjuk. Hozzádjuk a felkarikázott zöldhagymát, a felcsíkozott paradicsomot és paprikás szalámit, megsózzuk, megborsozzuk, végül az egészet összeforgatjuk.
  3. A kivájt burgonyákat megsózzuk, megborsozzuk, és megpirítjuk őket a felforrósított olajon. Azután mindet tepsibe tesszük, megtöltjük a szalámis keverékkel, és a 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt ropogósra sütjük. Forrón tálaljuk. Friss salátát kínálhatunk hozzá. Egy-egy petrezselyemlevéllel díszíthetjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss