Keress receptre vagy hozzávalóra

Ropogós tintahal kapribogyóval és házi majonézzel

Hozzávalók

  • 25-30 dkg panírozott tintahalkarika
  • olaj a sütéshez
  • A majonézhez:
  • 2 db tojássárgája
  • 2 dl olaj
  • 1,5-2 ek kapribogyó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • cukor
  • ecet vagy citromlé
  • A tálaláshoz:
  • 1 db citrom

Elkészítés

    1. A majonézhez a tojások sárgáját egy tálba téve és kissé megsózva habverővel felverjük. Folytonos keverés mellett kezdetben cseppenként, vagy mokkáskanállal, később amikor már sűrűsödik nagyobb mennyiségben adagoljuk hozzá az olajat. Cukorral, ecettel, sóval, citromlével, apróra vágott kapribogyóval, összezúzott fokhagymával ízesítjük, fogyasztásig hűtőben tároljuk.
    2. A mirelit tintahalat wokban vagy mély serpenyőben, felforrósított olajban kisütjük, és szűrőkanállal konyhai papírtörlőre szedjük. A házi majonézzel, cirtomgerezdekkel és sült krumplival tálaljuk.

     

Megjegyzés

Olaszországi nyaralásainkon is gyakran fogyasztottunk tengergyümölcseivel készült ételeket, természetesen friss áruból készítve.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin