Ropogós tésztakosárkák tormakrémmel

Hozzávalók

  • 12 darabhoz:
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg Fekete-erdő sonka
  • 1 csomag réteslap
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl joghurt
  • 1 csokor kapor
  • 1/4 db torma
  • bors

Elkészítés

    1.

    Olvasszuk fel a vajat, majd egy részével kenjük ki egy muffinforma mélyedéseit. A réteslapokat terítsük ki, vágjuk kisebb téglalapokra, majd kenjük meg a megmaradt olvasztott vajjal. Béleljük ki a forma mélyedéseit legalább 3 rétegben a tésztalapokkal, majd toljuk 175 fokos sütőbe 7 percre.

    2.

    Keverjük habosra a tejfölt a joghurttal, a finomra vágott kaporral és a lereszelt tormával. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, majd adagoljuk a krémet a kihűlt tésztakosárkákba.

    3.

    Száraz serpenyőben süssük ropogósra a sonkaszeleteket. Hagyjuk kissé kihűlni, majd törjük mindet apró darabokra. Végül szórjuk a krémes kosárkákra.

A ropogósra sütött sonkát forgassuk a tejfölös-joghurtos krémhez, majd így töltsük a tésztakosárkákba.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin