Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ropogós szőlős tortácska

5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 db 12 cm átmérőjű formához:
  • 25 dkg leveles tészta
  • 3 evőkanál őrölt dió
  • 2 evőkanál barnacukor
  • 1 nagy fürt nagyszemű csemegeszőlő
  • kb. 1 evőkanálnyi akácméz

Elkészítés

    Elkészítés: A felengedett leveles tésztát lisztezett felületen 3 mm vékonyra nyújtom, a tortaformák egyikének segítségével 4 cakkos kört szaggatok belőle. A diót a cukorral összekeverem, a szőlőszemeket félbevágom, magjaikat eltávolítom.

    A 4 tésztakört beleigazítom a sütőformákba úgy, hogy a peremére is jusson tészta. A diós keveréket arányosan elosztom rajtuk, a szőlőt úgy rendezem el, hogy vágott felük legyen felfelé. A maradék tésztából formákat szaggatok, melyeket kevés vízzel megkenek, ráillesztem a szőlő tetejére, kevés mézet csorgatok rá.

    200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt világosra sütöm.

Megjegyzés

A tészta alul-körben ropogós lesz, a gyümölcsök pedig nem esnek szét, roppanósak maradnak, a tetejük kissé karamellizálódik. Langyosan, hidegen egyaránt nagyon finom, egyszerűen elkészíthető desszert.

További érdekességeket és fotókat Habliliom blogjában találsz!

Habliliom
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin