Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ropogós sült krumpli (Hasselback burgonya)

default user icon

Hozzávalók

  • 2-3 ek olíva olaj
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk só
  • őrölt fekete bors
  • 1 tk őrölt kömény  
  • 4 db burgonya (hosszúkás)
  • A tálaláshoz:
  • 1 csokor finomra aprított zöldfűszer (pl. petrezselyemzöld, kakukkfű, rozmaring, snidling – akár vegyesen is)

Elkészítés

    1. Egy kisebb tepsit sütőpapírral borítunk, a sütőt 180 fokra előmelegítjük. 
    2. Az olaj at egy tálba öntjük. A fokhagymát átpréseljük, a sóval, a borssal és a köménnyel belekeverjük az olaj ba.
    3. A burgonyát alaposan megtisztítjuk, megsikáljuk. Nagy tálalókanálba helyezzük az első szemet, (hurkapálcára is fel lehet húzni) éles késsel kb. 2 mm-enként beirdaljuk, ügyelve arra, hogy a kanálban lévő alsó részt ne vágjuk át. Mindegyik burgonyával ugyanígy járunk el.
    4. A beirdalt krumplikat a bevagdosott részükkel felfelé elhelyezzük az előkészített tepsin, és kenőecsettel szépen megkenjük mindegyiket a fűszeres olaj jal.
    5. A tepsit behelyezzük a sütőbe, a hőmérsékletet 200 fokra növeljük és nagyjából 55-60 percig sütjük.Ha kivettük a sütőből, meghintjükafinomra aprított fűszerekkel.

    9+1 SÜLT KRUMPLI RECEPT, HA MÁR UNOD A HAGYOMÁNYOS HASÁBBURGONYÁT! >>> 

    A TÖKÉLETES SÜLT KRUMPLI - JAMIE OLIVER SZERINT >>> 

    7+2 SZUPER KRUMPLIS KÖRET, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin