Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ropogós sült hekk

Hozzávalók

  • 1 kg hekk
  • 6 ek liszt
  • 4 ek kukoricadara
  • 2 ek őrölt pirospaprika
  • bors
  • 1 l olaj
  • 6 db burgonya
  • ( tálaláshoz 4 db kovászos uborka.)

Elkészítés

    1. A hekket megtisztítjuk, lekaparjuk a pikkelyeket, majd be irdaljuk, bedörzsöljük sóval és legalább 1 órát állni hagyjuk, hogy a só jól átjárja.
    2. A lisztet, a kukoricadarát, a pirospaprikát összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük. A halakat egyenként beleforgatjuk a paprikás lisztbe és forró olajban ropogós pirosra kisütjük. Papírtörlőre szedjük ki, hogy az olajat felitassuk.
    3. A burgonyát megpucoljuk,hasábokra vágjuk, és forró olajban kisütjük, megsózzuk, majd a hallal tálaljuk, házi kovászos uborkát kínálunk hozzá.

    ROPOGÓS RÁNTOTT HAL A SÜTŐBŐL >>> 

Megjegyzés

A balatoni emlékeket idézte fel, amikor sorban álltunk a halas standon, alig vártuk, hogy megkapjuk a ropogós hekket.

Szekeres Lajosné Klári
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin