Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ropogós sült hekk

60 perc
mester
költséges
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hekket megtisztítjuk, lekaparjuk a pikkelyeket, majd beirdaljuk, bedörzsöljük sóval és legalább 1 órát állni hagyjuk, hogy a só jól átjárja.
  2. A lisztet, a kukoricadarát, a pirospaprikát összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük. A halakat egyenként beleforgatjuk a paprikás lisztbe és forró olajban ropogósra kisütjük. Papírtörlőre szedjük ki, hogy az olajat felitassuk.
  3. A burgonyát megpucoljuk, hasábokra vágjuk, és forró olajban kisütjük. Megsózzuk, majd a hallal tálaljuk, házi kovászos uborkát kínálunk hozzá.

ROPOGÓS RÁNTOTT HAL A SÜTŐBŐL >>> 

FŐTT KUKORICÁS HEKKSALÁTA>>> 

KOVÁSZOS UBORKA, AHOGY ANYUKÁM KÉSZÍTI>>> 

Megjegyzés

A balatoni emlékeket idézte fel, amikor sorban álltunk a halas standon, alig vártuk, hogy megkapjuk a ropogós hekket. - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss