Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ropogós sült csirke édesburgonyával

default user icon

Hozzávalók

  • 1 egész csirke (kb. 1,2 kg)
  • 4 dkg vaj
  • bors
  • 1 tk pirospaprika
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db citrom
  • 50 dkg édesburgonya

Elkészítés

    1. A csirkét megmossuk, szárazra töröljük. A vajat felolvasztjuk, hozzákeverjük a sót, a borsot, a pirospaprikát és a zúzott fokhagymát. A fűszeres 2/3-ával vajjal kívül-belül megkenjük a csirkét.
    2. Egy nagyobb méretű tepsit vékonyan kikenünk olajjal, vagy zsírral és ráfektetjük a csirkét. A megtisztított vöröshagymát és a citromot négybe vágjuk és a csirke belsejébe tesszük. A tepsibe egy deci vizet öntünk, majd a húst lefedjük. 160 fokra előmelegített sütőben egy órán át lefedve sütjük.
    3. Az édesburgonyát megtisztítjuk és hasábokra vágjuk. Ráöntjük a maradék fűszeres vajat, jól átforgatjuk benne. Amikor a csirkéről levesszük a fóliát, a tepsiben elrendezzük köré a krumplit. 180 fokon addig sütjük, míg a csirke megprirul és a krumpli átpuhul. Néha meglocsoljuk a szaftjával.

    9 SÜLT CSIRKE, AMI AZ ÜNNEPI ASZTALON IS MEGÁLLJA A HELYÉT >>> 

    KÍVÜL ROPOG, BELÜL OMLÓS: ÍGY SÜSS CSIRKÉT SÖRÖSDOBOZON! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin