Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ropogós sült csirke édesburgonyával

MME MME
120 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A csirkét megtisztítjuk, szárazra töröljük. A vajat felolvasztjuk, hozzákeverjük a sót, a borsot, a pirospaprikát és a zúzott fokhagymát. A fűszeres vaj kétharmadával kívül-belül megkenjük a csirkét.
  2. Egy nagyobb méretű tepsit vékonyan kikenünk olajjal vagy zsírral, és ráfektetjük a csirkét. A megtisztított vöröshagymát és a citromot négybe vágjuk, és a csirke belsejébe tesszük. A tepsibe 1 dl vizet öntünk, majd a húst lefedjük. 160 fokra előmelegített sütőben egy órán át lefedve sütjük.
  3. Az édesburgonyát megtisztítjuk és hasábokra vágjuk. Ráöntjük a maradék fűszeres vajat, jól átforgatjuk benne. Amikor a csirkéről levesszük a fóliát, a tepsiben elrendezzük köré a krumplit. 180 fokon addig sütjük, míg a csirke megprirul és a krumpli átpuhul. Néha meglocsoljuk a szaftjával.

Ezek is érdekelhetnek