Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ropogós sajtos rúd egyszerűen

MME MME
5/5
45 perc
egyszerű
olcsó
2 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 8 dkg reszelt sajt
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál só
  • A tetejére:
  • 1 tojás
  • 7 dkg reszelt sajt

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót is, jól összegyúrjuk. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk (kb. 0,5 cm), megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a sajttal, és hosszú csíkokra felszeljük. (Ha van derelyevágónk, akkor mutatósabb lesz, de késsel vagy pizzaszeletelővel is jó). Tepsibe tesszük, nem kell nagy távolságra egymástól, mert inkább felfelé növekszik egy kicsit. 175 fokon addig sütjük, amíg a sajt és a tészta is aranybarnára sül.

Megjegyzés

Mivel jól kiszárad sütés közben, ezért több napig is finom, ropogós marad (már ha el nem fogy). A tészta előre megcsinálható, hűtőben napokig eláll. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss