Ropogós rostélyos pikáns salsa szósszal és steak burgonyával

default user icon
1 1.4/5

Hozzávalók

  • 80 dkg marharostélyos
  • 8 ek olívaolaj
  • 2 tk szemes bors
  • A salsához:
  • 1 csokor felaprított petrezselyemzöld
  • 0,6 dl fehérborecet
  • 1 ek egész bors
  • 2 tk szárított oregánó
  • 1 tk Cayenne-bors
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 fej lila hagyma
  • 2 paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés

    1. A salsához aprítsuk fel a kétféle hagymát és a koktélparadicsomot, és tegyük tálba a petrezselyemmel együtt. Locsoljuk meg az ecettel, az olívaolajjal, és szórjuk meg egy csipet sóval és a fűszerekkel. Tegyük hűtőbe, és érleljük 2 órán keresztül.
    2. Vágjuk 4 szeletre a húst, majd dörzsöljük be az olajjal, és pihentessük 30 percig.
    3. Mozsárban törjük durvára a borsot, és hempergessük meg benne a szeleteket. Serpenyőben forrósítsuk fel a maradék olajat, és pirítsuk meg rajta a szeleteket minden oldalról, majd tegyük át őket tepsibe, sózzuk meg ízlés szerint, és toljuk a 160 fokra előmelegített sütőbe 20 percre.
    4. Kínáljuk mellé a fűszeres salsát. Köretként készítsünk steak burgonyát.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hompasz Tamás 6 hónappal ezelőtt
pácolás nélkül ez sajnos kemény és rágós. ehetetlen fogás lesz belőle

Hasonló Receptek

Magazin