A tésztát a csomagoláson levő utasítás szerint megfőzzük. Leszűrjük (a főzővízből egy pohárral felfogunk), hideg vízzel alaposan átöblítjük, majd összeforgatjuk 2 ek olívaolajjal.
A diót egy száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük. A padlizsánt héjával együtt 1 cm-es kockákra, az újhagymát vékony karikákra vágjuk.
Ugyanabban a serpenyőben 3 ek olívaolajat hevítünk. Rádobjuk az újhagymát, párszor átkeverjük, majd belenyomjuk a fokhagymát. Amikor illatozni kezd, hozzáadjuk a padlizsánkockákat is, közepesre vesszük a lángot, és többször megkeverve puhára sütjük. A végén megsózzuk és –borsozzuk, még egyszer átforgatjuk.
Hozzáöntjük a tésztát és a főzővíz felét, összeforgatjuk, összemelegítjük.
Közben egy lábasban 1 l vizet forralunk, beletesszük az ecetet. Mikor lobogva forr, egyenként beleengedjük a tojásokat, majd 2 perc alatt megfőzzük őket (kettőnél többet ne főzzünk egyszerre, mert összeakadnak). Kiszedjük és papírtörlőn lecsepegtetjük.
Tálaláskor egy adag tésztát mélytányérba szedünk, megszórjuk a pirított dióval és sajtot reszelünk rá, a buggyantott tojással megkoronázva kínáljuk.