Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ropogós-omlós csokitallér

MME MME
4/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az összetört csokit (én a mikulás- és nyúlfigurákat hasznosítom újra), lisztet, kakaót, szódabikarbónát, őrölt fahéjat összekeverjük. Egy másik tálban a puha vajat, cukrot, tojást habosra keverjük. A két masszát összeforgatjuk. Ha nagyon kemény, száraz lenne, akkor tejjel higítható. Két nagy tepsibe sütőpapírt teszünk, és két evőkanál segítségével gusztusos kis halmokat szaggatunk. 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsül. A massza a meleg sütőben magától elterül kb. 6-7 cm átmérőjűre, ezért ügyelni kell rá, hogy megfelelő távolságot hagyjunk köztük. A papírról könnyen lehúzható, egyszerre ropogós, vajpuha, folyik benne a csoki. Nagyon gyors és finom, uzsonnának, tízórainak is alkalmas.

Ezek is érdekelhetnek

Friss