Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ropogós malacsült krumplival és mártással

default user icon
Ropogós malacsült krumplival és mártással

Hozzávalók

  • 1, 6 kg kicsontozott, bőrös malackaraj
  • 1 csomó leveszöldség
  • 1 póréhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • kb. 1/2 l húsleves (kockából)
  • 1 kg karalábé
  • 1, 5 kg apró burgonya
  • 50 dkg zöldborsó
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 csokor turbolya
  • 2 kisebb vöröshagyma
  • 4 dkg vaj vagy margarin
  • kb. 3 evőkanál étkezési keményítő
  • kb. 8 evőkanál tejszín
  • bors

Elkészítés

    A karajon a bőrt késsel tisztára kaparjuk, alaposan megmossuk, majd rombusz vagy négyzet alakban bevagdossuk. A húst sóval, borssal bedörzsöljük, és a tepsibe helyezzük.

    A feldarabolt leveszöldséget és a pórét a négyfelé vágott vöröshagymával együtt a hús mellé halmozzuk.

    Aláöntünk 1/8 l vizet, és előmelegített sütőben, 175 °C-on kb. 1 és 1/2 órát sütjük. Közben a húslevessel locsolgatjuk. A karajt a bőrös részén sós vízzel megkenjük, és 200 °C-on további 30 perc alatt ropogósra sütjük.

    A burgonyát meghámozzuk, majd sós vízben kb. 20 percig főzzük. A hasábokra vágott karalábét sós vízben 5 percig pároljuk.

    Hozzáadjuk a zöldborsót, és további kb. 5 percig pároljuk. A zöldségek főzőlevét felfogjuk. A petrezselyemzöldet és a turbolyát felaprítjuk. A felkockázott vöröshagymát a felhevített vajon üvegesre pároljuk, majd megforgatjuk benne a zöldségeket és a zöldfűszereket.

    A húst a tepsiből kivesszük. A pecsenyelevet egy lábosba átszűrjük, a zöldséglével felöntjük, majd felforraljuk. A tejszínben elkevert étkezési keményítővel besűrítjük, végül sóval, borssal ízesítjük. A húst a zöldségekkel, a burgonyával és a mártással tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin