Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ropogósra sült libacomb párolt lilakáposztával

110 perc
mester
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított libacombokat szárazra töröljük, majd sózzuk és meghintjük köménnyel. Tepsibe helyezzük és 2 dl vízzel felöntjük. Fóliával lefedjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük.
  2. A párolt káposzta elkészítéséhez a libazsírt felhevítjük és üvegesre sütjük rajta a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, felcsíkozott káposztát, és együtt pirítjuk néhány percig. Sózzuk, majd felöntjük a borral, végül ecettel és cukorral ízesítjük. Fedő alatt puhára pároljuk.
  3. A tepsiről levesszük a fóliát és ha szükséges, pótoljuk az elpárolgott folyadékot. Visszatoljuk a sütőbe, és 190 fokon további 30 percig sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss