Ropogós libacomb párolt lilakáposztával

Hozzávalók

  • 4 db libacomb
  • 1 fej hagyma
  • 1 ek libazsír
  • 1 dl vörösbor
  • 3 ek cukor
  • 3 ek ecet
  • 0,5 tk őrölt kömény
  • 0,5 fej vörös káposzta

Elkészítés

     

    1.

    A megtisztított combokat töröljük szárazra, majd sózzuk és hintsük meg a köménnyel. Tegyük mindet tepsibe, öntsünk mellé 2 dl vizet, fedjük le, és süssük 180 fokra előmelegített sütőben 50 percig.

    2.

    Forrósítsuk meg a libazsírt, és süssük rajta üvegesre a finomra vágott hagymát. Adjuk hozzá a megtisztított, felcsíkozott káposztát, és pirítsuk együtt néhány percig. Sózzuk meg, öntsük fel a borral, majd ízesítsük az ecettel és a cukorral. Fedő alatt pároljuk puhára.

    3.

    A tepsiről vegyük le a fóliát és ha szükséges, pótoljuk az elpárolgott folyadékot. Toljuk vissza a sütőbe, és 190 fokon süssük további 30 percig. Kínáljuk a párolt káposztával és zsemlegombóccal .

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin