Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ropogós képviselőfánk (choux au craquelin) Ide Süss Diától

default user icon

Hozzávalók

  • Craquelin:
  • 5,6 dkg vaj
  • 6,7 dkg barnacukor
  • 6, 2 dkg liszt
  • Choux:
  • 1 dl víz
  • 1 dl tej
  • 8 dkg vaj
  • 2 g só
  • 1 dkg cukor
  • 12, 5 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • Túrómousse:
  • 30 dkg túró
  • 6 dkg porcukor
  • 1 db citromhéj
  • 1 db rúd vanília
  • 3 dl tejszín
  • 3,5 db lapzselatin
  • Maracuja coulis:
  • 6 db maracuja
  • ½ db lime
  • 4 dkg cukor
  • 2 tk keményítő
  • Mandulagrillázs:
  • 15 dkg szeletelt mandula
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • Díszítés:
  • mentalevél

Elkészítés

    1. A craquelin hozzávalóit egynemű tésztává gyúrjuk, majd kettő sütőpapír között, kb. 0,5 mm vastagra nyújtjuk és kifagyasztjuk (betesszük a mélyhűtőbe).
    2. A sütőt előmelegítjük 190 fokra (légkeverés). A vizet, a tejet, a vajat, a sót és a cukrot egy edénybe öntjük és felforraljuk. Levesszük a tűzről és ráöntjük a lisztre. Összedolgozzuk és visszatesszük a tűzre. Addig „égetjük”, míg elválik az edény falától. Utána hozzáadjuk egyesével a tojásokat és alaposan kikeverjük.
    3. A tésztát habzsákba töltjük, és sütőpapírra kis halmokat nyomunk belőle. A kifagyasztott tésztából a kinyomott tésztával megegyező nagyságú köröket szaggatunk, és az égetett tészták tetejére helyezzük őket. Sütőbe rakjuk, a tetejüket megspricceljük vízzel.
    4. Elkészítjük a túrómousse-t. A túrót a porcukorral, a reszelt citromhéjjal, a vaníliarúd kikapart magjaival robotgépben krémes állagúvá dolgozzuk. A tejszínt felverjük, és a túrókrémbe forgatjuk. A krémből egy keveset lábasba teszünk, és melegíteni kezdjük, majd hozzáadjuk az előre beáztatott zselatinlapokat és felolvasztjuk benne. Végül a krémbe keverjük és hűtőbe tesszük.
    5. A maracuját kettévágjuk, kikaparjuk a belsejét, hozzáadjuk a fél lime levét és a cukrot, pár percig pároljuk, és hagyjuk kihűlni. A mandulagrillázshoz feltesszük a cukrot egy kevés vajjal, karamellizáljuk. Egy tepsit vastagon kivajazunkk, rászórjuk a szeletelt mandulát, ráöntjük a karamellt, és hagyjuk megszilárdulni.
    6. A fánkokat kettévágjuk, az aljába tesszük egy kevés maracuja coulist, és végül csillagcsöves habzsákkal betöltjük a túrómousse-t. A tetejét leporcukrozzuk és rátesszük. Végül mandulagrillázzsal és friss mentalevéllel díszítjük.

Megjegyzés

Amire még szükség van:
- kör alakú kiszúró (kb. 8cm átmérőjű)
- csillagcső (közepes)
- mini tart sütőforma (kb. 10cm átmérőjű)

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin