Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ropogós kacsamell mézes barackkal

30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kacsamell
  • bors
  • A mézes barackhoz:
  • 50 dkg sárgabarack
  • diónyi vaj
  • 3-4 kanál méz
  • bors
  • 1 kanál citromlé

Elkészítés

Elkészítés: A kacsamell bőrét éles késsel bekockázzuk, sózzuk, friss borsot tekerünk rá, és nagyon forró serpenyőbe helyezzük a bőrös felével lefelé. Ropogós-pirosra sütjük pár perc alatt.

Akkor óvatosan megfordítjuk, és még 3 percet sütjük, majd forró sütőbe helyezzük a serpenyőt, és további 6-8 percig sütjük.

Mielőtt felszeleteljük pihentetjük pár percet.

A sárgabarackot kevés vajon megforrósítjuk, citromot csavarunk rá, sózzuk, borsozzuk, és meglocsoljuk kevés mézzel. Pár perc alatt besűrítjük.

A felszeletelt kacsamellet a mézes sült sárgabarackkal és krumplipürével tálaltam.

Megjegyzés

A kacsamell mellé kitűnően illenek a gyümölcsszószok. - sildiko2

Ezek is érdekelhetnek

Friss