Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ropogós húsos palacsinta

MME MME
1 5/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Serpenyőben megpirítjuk a darált húst, lehúzzuk a tűzről, majd ha már nem forró, összekeverjük egy tojássárgájával, a reszelt sajttal, ételízesítővel és a borssal. A palacsintákat egyenként megtöltjük a masszával, és négybe hajtva kikent tepsibe félig egymásra fektetjük. A margarint habzásig hevítjük a liszttel, majd a forró tejet ráöntve és folyamatosan keverve sűrűre főzzük. Ezután kissé lehűtjük, majd hozzáadjuk a habosra felvert tojást (a megmaradt fehérjével), valamint a meghámozott és megreszelt nyers burgonyát, a zúzott fokhagymát, a reszelt szerecsendiót és ételízesítőt. A nagyon sűrű mártást rákenjük a palacsinták tetejére, betoljuk a forró sütőbe. Pirosbarna kérget sütünk a tetejére, majd háromszögekre vágva tálaljuk.

Megjegyzés

Salátát mindenképpen adjunk hozzá. Nagyon kiadós, vendégeknek is tálalható vacsora, 6-8 személyre is elég. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss