Néha bizony jól tudnak esni a gyorséttermi ízetlen húsok a szétcukrozott szószaikkal, pedig tudom, hogy a "granulátum, ízfokozó, transzzsírsav" hármassal dolgoznak. Megesszük a hamburgert, két perc csend, a férjjel közben össze-össze nézünk. Ebben a nézésben van rosszallás, cinkosság, öröm, szégyen - és utána mindig ugyanaz az érzés: nagy nehezen eltelünk és rá fél órára éhesek vagyunk. Szóval nem éri meg. De néha jólesik.
Ahogy ez a házi csirkenuggets is, ami formás kis csirkecombfilékből készül és biztosan állíthatom, hogy egészségesebb. Sőt azt is, hogy finomabb, mert sokkal szaftosabb és a bundája is ropogós. Kókuszzsírban sütöttem, mert ez a fajta zsiradék jobban bírja a hevítést és emellett a koleszterinszintre, továbbá a szív- és érrendszeri betegségekre is jótékonyan hat.
Mellé pedig nem cukros szószokat (kecsap, majonéz, barbekjú) kínáltam, hanem készítettem egy nagyon egyszerű, ízes répapürét és abba mártogattuk. Isteni finom, a két perces csend is megvolt, és a lelki békénk is megmaradt. Próbáljátok ki!
A RECEPTET ITT TALÁLJÁTOK >>>