Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Amit minden gyerek imád: ropogós csirkefalatok - szuperegészségesen!

Immár hatodik éve, hogy igyekszem tudatosan táplálkozni, mégis megesik – lelkiállapotomtól függően –, hogy elhajlok és bűnözök. Sőt, az egész családot rosszba viszem. Na, persze nem sokat kell őket sem noszogatni, főleg, ha arról van szó, hogy gyorsétterembe (a bohócosban) együnk.

Néha bizony jól tudnak esni a gyorséttermi ízetlen húsok a szétcukrozott szószaikkal, pedig tudom, hogy a "granulátum, ízfokozó, transzzsírsav" hármassal dolgoznak. Megesszük a hamburgert, két perc csend, a férjjel közben össze-össze nézünk. Ebben a nézésben van rosszallás, cinkosság, öröm, szégyen - és utána mindig ugyanaz az érzés: nagy nehezen eltelünk és rá fél órára éhesek vagyunk. Szóval nem éri meg. De néha jólesik.

 


Ahogy ez a házi csirkenuggets is, ami formás kis csirkecombfilékből készül és biztosan állíthatom, hogy egészségesebb. Sőt azt is, hogy finomabb, mert sokkal szaftosabb és a bundája is ropogós. Kókuszzsírban sütöttem, mert ez a fajta zsiradék jobban bírja a hevítést és emellett a koleszterinszintre, továbbá a szív- és érrendszeri betegségekre is jótékonyan hat.

Mellé pedig nem cukros szószokat (kecsap, majonéz, barbekjú) kínáltam, hanem készítettem egy nagyon egyszerű, ízes répapürét és abba mártogattuk. Isteni finom, a két perces csend is megvolt, és a lelki békénk is megmaradt. Próbáljátok ki!

A RECEPTET ITT TALÁLJÁTOK >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss