Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ropogós házi bagett

default user icon

Hozzávalók

  • 5 dkg élesztő
  • 3 dl víz
  • 1 ek cukor
  • 50 dkg liszt
  • 1 ek só

Elkészítés

    1. Az élesztőt langyos vízbe morzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot és felfuttatjuk.
    2. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, majd az élesztőt és jól összegyúrjuk. A tésztát letakarjuk és meleg helyen legalább egy órán át kelesztjük.
    3. Amikor megkelt, lisztes deszkára kiboríjuk. A tésztát három egyenlő részre elosztjuk, és hosszú kenyereket formázunk belőle. A tetejüket bevagdossuk, megszórjuk nagyszemű sóval, majd fél órán át hagyjuk kelni.
    4. Fél óra pihentetés után 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

    BAGETT, A LEGROPOGÓSABB KENYÉR >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin