Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ropogós házi bagett

MME MME
120 perc
bonyolult
olcsó
3 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt langyos vízbe morzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot és felfuttatjuk.
  2. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, majd az élesztőt és jól összegyúrjuk. A tésztát letakarjuk és meleg helyen legalább egy órán át kelesztjük.
  3. Amikor megkelt, lisztes deszkára kiboríjuk. A tésztát három egyenlő részre elosztjuk, és hosszú kenyereket formázunk belőle. A tetejüket bevagdossuk, megszórjuk nagyszemű sóval, majd fél órán át hagyjuk kelni.
  4. Fél óra pihentetés után 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

BAGETT, A LEGROPOGÓSABB KENYÉR >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss