Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ropogós haltepertő uborka salátával

30 perc
mester
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • 1 kg tetszés hal (én afrikai harcsából készítettem)
  • 8 ek liszt
  • 1 tk őrölt bors
  • 2 ek őrölt pirospaprika
  • 1 ek só
  • 0,5 l olaj
  • Az uborka salátához:
  • 1 db kígyóuborka
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 2 ek cukor
  • 1 ek 10 % ecet
  • 1 dl tejföl
  • A hasábburgonyához:
  • 4 db burgonya
  • 2 dl olaj

Elkészítés

  1. A halat megtisztítjuk, és fél centis karikákat vágunk a vékonyabb részéből, majd besózzuk, és állni hagyjuk. Amíg a hal áll a sóban addig elkészítjük a paprikás lisztet.
  2. A lisztbe bele szórjuk a borsot, a paprikát, kevés sót jól összekeverjük. Az olajat felforrósítjuk, a haldarabokat beleforgatjuk a paprikás lisztbe és szép piros ropogósra sütjük, papírtörlőre kiszedjük, hogy felszívja az olajat.
  3. A burgonyát, az uborkát, és a fokhagymát megtisztítjuk. Az uborkát legyaluljuk, a fokhagymát apróra kockára vágjuk, sózzuk, és borsozzuk, kicsit állnihagyjuk az uborkát, hogy összeessen. Az uborkának kinyomkodjuk a levét, hozzáadjuk a cukrot, az ecetet és a tejfölt és jól összekeverjük. A burgonyát kis hasábokra vágjuk és forró olajban kisütjük. Ha kisült a haltepertő, akkor tálaljuk.

KARÁCSONYI MENÜ: 15+1 KIHAGYHATATLAN HALAS FOGÁS AZ ÜNNEPEKRE! >>>

15 MAGYAROS KAJA, AMI NÉLKÜL NEM TUDNÁNK ÉLNI! >>>

Megjegyzés

Imádjuk a halat .Gondoltam ki kéne próbálni a haltepertőt ,Érdemes volt nagyon finom lett .Ott lesz az ünnepi asztalon. - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss