Elkészítés: A krumplit pucoljuk meg, vágjuk kockára, és enyhén sós vízben főzzük puhára. Amikor már megfőtt, szűrjük le, majd néhány másodpercre tegyük vissza a tűzre, hogy teljesen leszáradjon. (Közben kevergetni kell, nehogy leégjen.) Ezután krumplinyomón nyomjuk át.
Az összetört krumplihoz keverjük hozzá a mustárt, a majonézt, az apróra felvágott petrezselyemzöldet, a vékonyra karikázott újhagymát, a reszelt citromhéjat és a halat, majd ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal. Ezután kézzel alaposan keverjük össze a hozzávalókat, majd formázzunk pogácsákat a masszából.
A megformázott pogácsákat először lisztbe, majd felvert tojásba, végül pedig zsemlemorzsába óvatosan forgassuk bele. Egy serpenyőben kb. 2 dl olajat hevítsünk fel, majd helyezzük bele a bepanírozott halpogácsákat, és mindkét oldalukat 4-5 percig süssük, hogy aranybarnára, ropogósra süljenek. Ezután papírtörlőre szedjük ki, és a felesleges olajat itassuk le a pogácsákról.
Tálaláskor ízlés szerint salátát kínálhatunk hozzá.