Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ropogós halfasírt

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók 2 személynek:
  • 30 dkg krumpli
  • 1/2 evőkanál dijoni mustár
  • 3 evőkanál majonéz
  • petrezselyemzöld
  • 1 db tonhalkonzerv (15 dkg-os, sós lében)
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • őrölt bors
  • A panírozáshoz:
  • 1 db tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • 2 dl olaj a sütéshez

Elkészítés

Elkészítés: A krumplit pucoljuk meg, vágjuk kockára, és enyhén sós vízben főzzük puhára. Amikor már megfőtt, szűrjük le, majd néhány másodpercre tegyük vissza a tűzre, hogy teljesen leszáradjon. (Közben kevergetni kell, nehogy leégjen.) Ezután krumplinyomón nyomjuk át.

Az összetört krumplihoz keverjük hozzá a mustárt, a majonézt, az apróra felvágott petrezselyemzöldet, a vékonyra karikázott újhagymát, a reszelt citromhéjat és a halat, majd ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal. Ezután kézzel alaposan keverjük össze a hozzávalókat, majd formázzunk pogácsákat a masszából.

A megformázott pogácsákat először lisztbe, majd felvert tojásba, végül pedig zsemlemorzsába óvatosan forgassuk bele. Egy serpenyőben kb. 2 dl olajat hevítsünk fel, majd helyezzük bele a bepanírozott halpogácsákat, és mindkét oldalukat 4-5 percig süssük, hogy aranybarnára, ropogósra süljenek. Ezután papírtörlőre szedjük ki, és a felesleges olajat itassuk le a pogácsákról.

Tálaláskor ízlés szerint salátát kínálhatunk hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss