Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ropogós halfalatkák

default user icon

Hozzávalók

  • 7,5 dkg kukoricapehely
  • 7,5 dkg zsemlemorzsa
  • 60 dkg fehér húsú halfilé
  • 10 dkg liszt
  • 1-2 db tojás
  • 200-300 ml olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg majonéz
  • tejföl
  • 1⁄2 tk citromlé
  • 1⁄2 tk mustár

Elkészítés

    1. A kukoricapelyhet nejlonzacskóba téve, sodrófával finom morzsává törjük, majd összekevejük a zsemlemorzsával. A halat megmossuk, szárazra töröljük, majd kisebb darabokra vágjuk. Enyhén megsózzuk őket, majd meghempergetjük mindet a lisztben, aztán egy villával a felvert tojásban, majd a zsemlemorzsás keverékben.
    2. Az olajat felforrósítjuk, majd kis adagokban aranyszínűre sütjük benne a halfalatkákat. Ezután mindet papírtörlőre szedjük.
    3. A meghámozott fokhagymát összezúzzuk, majd simára keverjük a majonézt pár evőkanál tejföllel, a citromlével, a mustárral és a fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk. Sült burgonya tökéletesen illik hozzá, de akár valamilyen mártogatóssal is fogyaszthatjuk. 

    SÁRGARÉPÁS ENERGIAGOLYÓ >>> 

    TOJÁSOS FASÍRT TÉSZTAKÖNTÖSBEN >>> 

    MEGGYES KRÉMES PISZTÁCIA ROPOGÓSSAL >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Ropogós halfalatkák recept?


Magazin