Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ropogós hal édes-savanyú mártásban

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg keszeg
  • kínai fűszerkeverék
  • 5 dkg kukoricakeményítő
  • 2 db tojás
  • étolaj a sütéshez
  • A mártáshoz:
  • 15 dkg sárgarépa
  • 15 dkg zöldborsó
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 5 cl száraz sherry
  • 5 dkg ketchup
  • 2 cl borecet
  • 2 dl víz
  • 5 dkg kukoricakeményítő
  • 2 dkg kristálycukor
  • 5 cl szójaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dkg friss gyömbér
  • 15 dkg sárgadinnye

Elkészítés

Elkészítés: A megtisztított, szárazra törölt hal mindkét oldalát átlósan beirdaljuk, sózzuk, fűszerkeverékkel bedörzsöljük.

A mártáshoz a vékonyra szeletelt répát a zöldborsóval együtt enyhén sós vízben 2 percig főzzük, majd hideg vízben lehűtjük. A hagymát daraboljuk és rétegeire szedjük. A szójaszószt, a sherryt, a ketchupot, az ecetet, a cukrot és a vizet addig keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik. A keményítőt hideg vízzel elkeverjük.

Olajat hevítünk, hozzáadjuk a fokhagymát, a gyömbért, a vöröshagymát, a répát és a zöldborsót, rövid ideig sütjük, majd felöntjük a szójás keverékkel, és hagyjuk főni. Ezután beletesszük a keményítőt, és folytonos keverés közben felfőzzük. Levesszük a tűzről, belekeverjük az előzőleg felkockázott sárgadinnyét, és meleg helyre tesszük.

A halat felvert tojásba, majd keményítőbe forgatjuk, és forró olajban megsütjük. Forrón tálaljuk együtt a mártással és főtt rizzsel.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss