Elkészítés: A csirkecombokat sózom, borsozom, tepsibe rakom, ott megszórom pirospaprikával. A zsírt közé rakom, a hagymát nagy cikkekben, a fokhagymát felaprítva szintén hozzáteszem. Öntök alá kb. 2 dl vizet.
Közepes hőfokra melegített sütőbe tolom. Amikor a zsír felolvadt, kiveszem, és a pirospaprikás tetejét meglocsolom, így az feloldódik a húson, nem fog megégni, de nagyon szép színe lesz tőle. Ha elpárolgott a víz, mindig kis adagokban pótolom, és ilyenkor meglocsolom a húst. Amikor puha, zsírjára sütöm, megpirítom kicsit, hogy ropogós legye a bőre.
A hagyma kitűnően megpárolódik, megpuhul, a hús mellé adott krumplipürére szedem. Savanyúság feltétlen kell hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre