Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ropogós hagymalabdák

default user icon
3.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 8 fej közepes vöröshagyma
  • 40 dkg sütni való kolbász
  • 3 evőkanál liszt
  • A sütéshez:
  • bőven olaj

Elkészítés

    Előkészítés: A vöröshagymákat megtisztítjuk, forrásban lévő, sós vízben 10-12 percig főzzük, majd szűrőkanállal kiemeljük, és hosszában félbevágjuk. A kolbász héját lehúzzuk, a húsát villával szétnyomkodjuk.

    Elkészítés: A hagymák belsejét kiemeljük úgy, hogy 2-3 levél megmaradjon, és a fél hagymákat a kolbászhússal megtöltjük. Két-két megtöltött fél hagymát összeillesztünk, hústűvel (vagy fogpiszkálóval) átszúrjuk, rögzítjük. A hagymákat lisztben megforgatjuk, majd a felforrósított olajban 3-4 perc alatt aranysárgára sütjük. Az olajból kiemeljük, konyhai papírkendőn lecsepegtetjük, és forrón kínáljuk. Burgonyapürét vagy párolt rizst kínálhatunk hozzá.

    Munka: kb. 30 perc
    Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
    1 adag: 496 kcal

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin