Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ropogós grissini

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Allergén tartalom: Szezámmag

Elkészítés

    1. A magkeveréket illatosra pirítjuk, majd félretesszük hűlni.
    2. A vízbe morzsoljuk az élesztőt, beleszórjuk a cukrot, a sót, a lisztet és a búzadarát, majd közepes fokozaton 5 percet dagasztjuk. Hozzáadjuk a magokat, és tovább dagasztjuk 2-3 percet, majd gyors dagasztással hozzáadjuk az olajat is. A tésztát felgömbölyítjük, és letakarva, a pulton legalább 30 percet pihentetjük.
    3. A tésztát egy centi vastag téglalap alakúra nyújtjuk, aztán egy pizza vágóval, vagy éles késsel elfelezzük keresztben és hosszában is - így négy egyforma darabot kapunk. Hosszanti irányban egy centi vastag csíkokra vágjuk. A csíkokat 20 centi hosszú rudakká sodorjuk és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.
    4. Lepermetezzük a tésztarudakat vízzel, durva szemű sóval és pirítatlan magkeverékkel megszórjuk, majd 30 percet kelesztjük. 200 fokra előmelegített sütőben 8 percig sütjük, aztán 180 fokra mérsékelve további 4 percig.

Nézd meg videón, hogyan készíti a ropogós grissinit Szabi a pék:

Megjegyzés

A megadott mennyiségből kb. 30-35 szál grissini készíthető. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss