Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ropogós fánkgolyók és -karikák

default user icon

Hozzávalók

  • 37 dkg teljes kiőrlésű sütőporos liszt 
  • 25 dkg édesburgonya (ha van, lila húsú)
  • 14 dkg natúr joghurt
  • 1 db tojás
  • 5 dkg eritrit por
  • 4,5 dkg kókuszolaj
  • 1/2 db citrom reszelt héja
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 tk vaníliakivonat 
  • 1 csipet só
  • kókuszolaj (a sütéshez)
  • mangólekvár (a betöltéshez)

Elkészítés

    1. Alaposan megmossuk az édesburgonyát , majd egy lábasba tesszük, és szórd meg egy csipetnyi sóval. Annyi vizet öntünk rá, hogy az pont elfedje. Miután puhára főtt, leöntjük róla a vizet, és pár percig hűlni hagyjuk, majd meghámozzul és sajtreszelőn lereszeljük, vagy krumplinyomón áttörjük.
    2. Egy dagasztótálba kimérjük az olvasztott kókuszzsírt, majd következik a joghurt, a tojás, a citromhéj, a vanília kivonat, a reszelt édesburgonya, az eritrit por, a fahéj és egy kevés só, végül hozzászitáljuk a lisztet, majd az egészet összegydúrjuk, és kidagasztjuk. 20 percig pihentetjük a tésztát, és ismét átgyúrjuk,majd gombócokat formázunk belőle, és forró kókuszzsírban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
    3. Ha már nem forró, egy habzsák segítségével megtöltjük mangólkekvárral.

      ÉDESBURGONYA, AHOGY MÉG NEM PRÓBÁLTAD >>> 

      13 RECEPT ÉDESBURGONYÁBÓL, AMIT NEM HAGYHATSZ KI >>> 

      HAMIS RAKOTT KRUMPLI: MÉG FINOMABB, MINT AZ EREDETI! >>> 

Megjegyzés

A recept Czanik Balázs legújabb recepteskönyvéből származik.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin