Elkészítés: Az uborkákat megmossuk. Egy nagyobb edényben összekeverjük a vizet, az ecetet, a sót, a cukrot, a borsot, a kaprot, a csombort, a babérlevelet és a mustármagot, majd főni tesszük.
Mikor felfőtt, beledobáljuk az uborkákat, és pár percig a forró lében hagyjuk, amíg megsárgulnak. Kiszedjük, és beföttes üvegbe helyezzük, jó szorosan egymás mellé (itt jó, ha vannak apróbb uborkák is a lyukak betömésére). Az uborkák közé beszúrunk néhány darab tormát, 1-2 vékony szelet hagymát, néhany sárgarépa karikát.
Mikor az üvegek megteltek, a megmaradt levet levesszük a kályháról, hozzákeverünk 1 kiskanál szalicilt, és feltöltjük az üvegeket. Ha lehet, a borsból és babérlevélből is kerüljön az üvegbe. A kupak alá ajánlott celofánt tenni.
Szárazdunsztban hagyjuk kihűlni másnapig.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre