Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ropogós csirkeszárnyak Cézár-salátával

MME MME
4 4.3/5
30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 16 csirkeszárny (a soványabb jobban átsül)
  • A páchoz:
  • 2 dl csípős ketchup
  • 2 nagy evőkanál fokhagymás chiliszósz
  • pár csepp Tabasco
  • 8 dkg akácméz
  • 2 nagy evőkanál vörösborecet
  • bors
  • A salátaöntethez:
  • 20 dkg rokfortos sajtkrém
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 tojás + 1 tojássárgája
  • 2 evőkanál vörösborecet
  • 1,3 dl olaj
  • bors
  • valamint:
  • 2 szelet pirítós
  • 2 fej saláta
  • olaj a sütéshez
  • liszt

Elkészítés

Elkészítés: A hozzávalókból kikeverjük a pácot. A csirkeszárnyakat megmossuk, leitatjuk róluk a vizet, levágjuk a szárnyvégeket (rajta is maradhat, de így könnyebb pácolni-sütni), és bepácoljuk. Erre legjobb egy hűtőzacskó. Legalább egy éjszakára hűtőben állni hagyjuk, hogy alaposan átjárják az ízek.
A sajtkrémet és a főzőtejszínt homogén krémmé dolgozzuk. Egy másik edényben a tojást és a tojássárgáját az ecettel összekeverjük. Itt mindenképp használjunk konyhai robotgépet vagy kézimixert! Állandó keverés közben lassan csurgatva, mintha majonézt készítenénk, adjuk mozzá az olajat. Keverjük sűrűre, majd keverjük a krémsajtos keverékhez. Sóval, borssal ízesítsük (vigyázat, a krémsajt enyhén sós!). Tálalásig tartsuk a hűtőben.

Most már kezdhetjük sütni a csirkeszárnyakat. Vegyük ki őket a pácból, csöpögtessük le a felesleget (ne töröljük le), forgassük lisztbe, és forró olajban (ajánlatos fritőzt használni) 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük (vigyázzunk, mert ha túl forró az olaj, akkor a külseje megfeketedik és keserű lesz, míg a hús nyers marad), majd papírtörlőn leitatjuk.

Az elnegyedelt salátafejekkel kibéleljük a salátástál alját, amire rácsurgatjuk a sűrű salátaöntetet. A pirítósokat vágjuk kis kockákra, és csak a legvégén szórjuk a tetejére. Díszitsük zöldségekkel kedvünk szerint.

Ezek is érdekelhetnek

Friss