Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ropogós csirkeszárny szezámmaggal

MME MME
150 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Allergének
  • Szójabab
  • Allergén tartalom: Szezámmag

Elkészítés

  1. A ropogós csirkeszárny elkészítéséhez a csirkeszárnyakat megmossuk,  a vékony szárnyvégeket levágjuk (húsleveshez felhasználhatjuk). A megmaradt húsos részeket ízlés szerint kettévághatjuk a forgónál. 
  2. Összekeverjük a meghámozott és összezúzott fokhagymát az olajjal, a ketchuppal, a szójaszósszal és a narancslével.
  3. Bevonjuk az előkészített szárnydarabokat a szójás keverékkel, és lefedve a hűtőbe tesszük, legalább 60 percre.
  4. A szárnyakat a tepsibe terítjük, öntünk alá egy kevés vizet, és ropogósra sütjük őket 170 fokra előmelegített sütőben kb. 60 perc alatt.
  5. Közben a szezámmagot száraz serpenyőben illatosra pirítjuk.
  6. A megmosott petrezselymet felaprítjuk, a megsült szárnyakat egy tálra, megszórjuk a szezámmaggal és a petrezselyemmel. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss