Ropogós csirkenuggets répamártogatóssal

default user icon

Hozzávalók

  • 4 db csirkecombfilé
  • 2 egész tojás
  • 2 ek finom szemű zabpehely
  • 2 ek zabliszt
  • 1 ek tökmagliszt
  • 2 ek víz
  • 1 ek szezámmag
  • 2 ek mandula lap/szelet
  • 1 csipet szódabikarbóna
  • só, bors
  • 2 ek reszelt parmezán
  • + 5-10 dkg kókuszzsír a sütéshez
  • Répamártogatós:
  • 3 dkg vaj
  • 1 nagyobb répa
  • 1 kisebb krumpli
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk friss kakukkfű

Elkészítés

    1. A tojásokat felverjük, és a felsorolt hozzávalókat (csirke és kókuszzsír kivételével) hozzáadjuk.
    2. A 2 centiméteresre vágott, sózott, borsozott csirkecombfiléket a sűrű masszában átforgatjuk (nem kell arra figyelni, hogy a csíkok ki legyen terítve, "összegyűrődve" is remek), és a forró kókuszolajban, takaréklángon, megsütöm. Papírtörlőre tesszük, és elkészítjük a répaszószt.
    3. A megpucolt és felszeletelt zöldségeket vajon és a zúzott fokhagymáátforgatjuk, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel meghintjük, és az egészet megpirítjuk, majd annyi folyadékkal, amennyi éppen ellepi, fedő alatt, puhára pároljuk. Végül turmixszal pépesítjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin